ΣΟΚ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Πέθανε τα ξημερώματα από καρδιακή προσβολή ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας.

Πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο ανοιχτό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους τραγουδοποιούς της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής, με παρουσία πάνω 30 χρόνια στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Ο γνωστός τραγουδοποιός γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου, ενώ ήρθε σε επαφή με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία.

Η είσοδός του στη δισκογραφία ήρθε τυχαία, όταν ξεκίνησε να εργάζεται χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978. Ο πρώτος του δίσκος ήταν σε αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο “Gaspar”, ένας δίσκος extended play 45′ στροφών.

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, ενώ η μπάντα μετονομάστηκε σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια).

Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.”.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ