ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του paidis.com ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συνεδρίασης για την ανάδειξη προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Με τη ΛΑΣΥ και την «Αριστερή Παρέμβαση» να απέχουν από τη διαδικασία αντιπρόεδρος εκλέχθηκε από την παράταξη Τσιλιμίγκα ο Κώστας Καραμπάτσας, ενώ μετά τη δήλωση αποχής της ΛΑΣΥ γραμματέας προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας «Συμμαχία Πολιτών» ο Κώστας Καλαμπάκας, ο οποίος και εκλέχθηκε.

Αναλυτικά ο κ. Πινακάς έλαβε 43 ψήφους (με ανάταση του χεριού), όσους και οι κκ Καραμπάτσας και Καλαμπάκας.

Όπως προαναφέραμε η ΛΑΣΥ δεν μετείχε της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προεδρείου χαρακτηρίζοντας με δήλωση του επικεφαλής της Τ. Τσιαπλέ «αφυδατωμένα» τα αξιώματα πλην προέδρου, ενώ νωρίτερα σε τοποθέτησή του ο κ. Τσιαπλές αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ορκωμοσία στο Αρχαίο Θέατρο κάνοντας λόγο για «μεγαλοϊδεατισμό» του Κ. Αγοραστού, αλλά και καταγγέλλοντας έντονη αστυνομική παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης.

Σε αποχή από την εκλογή προεδρείου προχώρησε και η «Αριστερή Παρέμβαση» με τον επικεφαλής της Στ. Ντούρο να ζητά τον αποκλεισμό της Χ.Α από όλα τα όργανα της Περιφέρειας.

Σε τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή θητεία, ενώ απών ήταν ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Δημήτρης Κουρέτας λόγω υποχρεώσεών του σε συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην

ν Οικονομική Επιτροπή του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας  εκλέχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι εξής:

Συμμαχία υπέρ των πολιτών (Κ. Αγοραστός)

Τακτικά μέλη

Δόκου Τάνια

Κίτσιος Γεώργιος

Νάτσινα Δήμητρα

Ρογγανάκη Λία

Αναπληρωματικά Μέλη

Αναγνωστόπουλος Δημήτριος

Γακόπουλος Χρήστος

Μπρέζας Ανδρέας

Τέας Ιωάννης

Η Θεσσαλία στην καρδιά μας (Ν. Τσιλιμίγκας)

Τακτικά Μέλη

Καναβός Απόστολος

Κομίτσας Ρίζος

Αναπληρωματικά μέλη

Τσιάρας Αθανάσιος

Αράπκουλε Δέσποινα

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας  (Αν. Τσιαπλές)

Τακτικό μέλος

Τσιαπλές Αναστάσιος

Αναπληρωματικό μέλος

Γκαραλιάκος Ζήσης

Πρωτοβουλία  (Δ. Κουρέτας)

Τακτικό μέλος

Κουρέτας Δημήτριος

Αναπληρωματικό μέλος

Ψαχούλας Ιωάννης

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ