ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών την 8η του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Αντλιοστάσιο με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής

Ποιότητας Ζωής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με  σύντομο χαιρετισμό του προεδρεύοντος του Συμβουλίου, Νικολάου Γεωργίου, ως συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους και του δημάρχου. Εν συνεχεία ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε συνοπτικά  στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 71 του Ν. 4555/2018 για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 1-9-2019 έως 6-11-2021, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος προτείνεται από την παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου, ο  Αντιπρόεδρος από την παράταξη που δεν κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο και ο γραμματέας από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη.

Από την παράταξη του Δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη, προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κυρίτσης για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του κ. Κώστα  Κολλάτου, προτάθηκε για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβούλου ο δημοτικός  σύμβουλος κ. Νικόλαος Ανδρέου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μαρία Κωστή, αφού πήρε το λόγο, είπε ότι η παράταξή της δεν συμμετέχει στη διαδικασία και έτσι για γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Ζωή Τόπη από την παράταξη του Δημάρχου. Στη συνέχεια  το Σώμα επικύρωσε την εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο από 1-9-2019 έως 6-11-2021 (πρώτη θητεία).

Για την Οικονομική Επιτροπή ορίστηκαν από το Δήμαρχο Τεμπών οι αντιδήμαρχοι Μητσογιάννης Νικόλαος, Ζαρδούκας Κώστας, και Γκατζόγιας Παναγιώτης. Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι Κυρίτσης Γιώργος,  Κρικώνης Χρήστος, Κολλάτος Κώστας και Τσεργάς Κώστας.  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο αντιδήμαρχος  κ. Νίκος Μητσογιάννης.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Τεμπών  οι Αντιδήμαρχοι Νικολάου Γεώργιος, Μητσογιάννης Νίκος και  Καραναστάσης Αθανάσιος. Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι Ντόντος Γεώργιος, Κακαγιάννης Χρήστος, Σαίτης  Αστέριος και Τσούγιας Χρήστος . Πρόεδρος της  Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής θα είναι ο αντιδήμαρχος  κ. Νικολάου Γεώργιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ