ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία. Ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος, ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας!

Στην κατεύθυνση να ξεμπερδεύουν με τα σωματεία, μιας και αποτελούν αγκάθι στις μεθοδεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Θέλουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, χωρίς αντιδράσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις μεθοδεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μπορεί σήμερα οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους να απαξιώνουν τα σωματεία, να διατυμπανίζουν με όλα τα μέσα ότι ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα, ότι η οργάνωση στα σωματεία δεν λύνει τίποτα, ότι οι απεργίες δεν είναι μαζικές, όμως γνωρίζουν ότι η κατάσταση αλλάζει, δεν είναι στάσιμα τα πράγματα και γι’ αυτό προνοούν για το αύριο, για τις μέρες που οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν τη δύναμή τους και θα αρχίσουν να διεκδικούν μαζικά, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία τους.

Το γνωρίζουν καλά ότι αυτό θα έρθει, γι’ αυτό φροντίζουν σήμερα να φτιάξουν νόμους που χτυπούν τα συνδικάτα, φροντίζουν να ρίχνουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στα σωματεία να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας, σπέρνοντας τη ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό στους εργαζόμενους.

Κι εμείς γνωρίζουμε καλά   ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα πρέπει να μας βρει έτοιμους, οργανωμένους και συσπειρωμένους στα σωματεία μας, με σχέδιο που θα βάζει στο στόχαστρο την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους. Βάζουμε μπροστά και παλεύουμε  αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για σύγχρονους όρους δουλειάς με δικαιώματα.

Τα Συνδικάτα φτιάχτηκαν από τους εργαζόμενους κάτω από την ανάγκη να υπερασπιστούν και να παλέψουν για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής. Φτιάχτηκαν με αίμα των εργαζομένων και με αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που στενάζει και ματώνει καθημερινά η εργατική τάξη. Δεν θα τα χαρίσουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους! Θα μας βρουν μπροστά τους! Υπερασπιζόμαστε την οργάνωση και τους αγώνες μας!

Το Δ.Σ. των επαγγελματιών οδηγών αυτοκ/των Ν. Λάρισας συνεδρίασε και αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και των ταξικών σωματείων για απεργία, όποτε η κυβέρνηση πάει να υλοποιήσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς φέρνοντας το συνδικαλιστικό νόμο για ψήφιση στη Βουλή. Οργανώνουμε την πάλη μας για να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου μας για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζουν. Να δοθεί ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, όποτε τολμήσει να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ