ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Στις σχολικές αυλές επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης χιλιάδες μαθητές της Λάρισας, ενώ οι τελετές του αγιασμού έγινε χωρίς προβλήματα σε όλα τα σχολεία της πόλης, για να ακολουθήσει στα περισσότερα και η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των μαθητών με την παραίνεσή του «κάντε… ντου και αρπάξτε την παιδεία» και τις ευχές του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για καλή και δημιουργική χρονιά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς με πολλές ευχές για τη νέα σχολική χρονιά απηύθυναν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς και η διεύθυνση των σχολείων.

ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Εξάλλου πρώτο κουδούνι είχαμε σήμερα και για τα «πρωτάκια», που έδειχναν να απολαμβάνουν τον αγιασμό στην αυλή του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ από νωρίς την καθιερωμένη εμφάνισή τους στις εισόδους των σχολείων έκαναν και ένστολοι της Τροχαίας, που με διανομή έντυπου υλικού ενημέρωναν μαθητές και γονείς για την ασφαλή μετακίνηση στο σχολείο.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του τοπικού συλλόγου εκπ/κων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο κουδούνι βρίσκει τα σχολεία του νομού με ελλείψεις που αφορούν σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς για παράλληλη στήριξη.

«Χρειάζονται προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και νέος κύκλος αποσπάσεων για την κάλυψη των κενών», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί καλώντας το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα που προέκυψε με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ