ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ

Τον απειλούν ακόμη και με πολιτικό αφανισμό

Ολα δείχνουν ότι πολύ νωρίς βγήκαν τα εσωκομματικά μαχαίρια στη ΝΔ με τους υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να έχουν ξεασπαθώσει μετά και τι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την τοποθέτηση του Μ. Σχοινά σε θέση αντιπροέδρου τη Κομισιόν, τη στάση του Κ. Μητσοτάκη στο σκοπιανό,

αλλά και τα όσα εξέφρασε στη ΔΕΘ για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ιστοσελίδα antinews.gr που θεωρείται κατ΄εξοχήν εκφραστής των θέσεων και των προθέσεων του Αντώνη σαμαρά σε χθεσινό της άρθρο με τίτλο “Ο… πανούργος κύριος Μητσοτάκης”, προειδοποιεί και απειλεί κάνοντας λόγο ακόμη και για πολιτικό αφανισμό του νυν πρωθυπουργού. Αναλυτικά στο άρθρο της σελίδας αναφέρονται τα παρακάτω:

“«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους κερδίζεις».

Οι φωστήρες της δημοσιογραφίας για μια ακόμη φορά είδαν το δέντρο κι όχι το δάσος.

Κι αντί να σκεφτούν γιατί επέλεξε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ να αναφερθεί στο εν λόγω απόφθεγμα, του άσκησαν επιφανειακή κριτική κατηγορώντας τον ότι έκανε λάθος καθώς δεν ήταν του Γκάντι.

Ποιο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος μέσω του παραπάνω ρητού;

– Πρώτα σε αγνοούν: Δηλαδή όταν ήμουν ένας απλός βουλευτής και κατόπιν ένας απλός υπουργός κανείς δεν μου έδινε σημασία. Όλοι θεωρούσαν πως ό, τι κάνω το κάνω λόγω ονόματος.

– Μετά σε κοροϊδεύουν: Δηλαδή όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας όλοι με χλεύαζαν, αλλά κατάφερα τελικά να τους πάρω το κόμμα μέσα από τα χέρια.

– Μετά σε πολεμούν: Δηλαδή όταν ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκα βρώμικο πόλεμο με πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για να μην βγω αυτοδύναμος.

– Μετά τους κερδίζεις: Δηλαδή παρά την υποτίμηση, τις κοροϊδίες και τα ανελέητα χτυπήματα κατάφερα να γίνω ο πρώτος αυτοδύναμος πρωθυπουργός της μνημονιακής εποχής. Φάτε τη σκόνη μου λοιπόν…!!!

Και αποδέκτης δεν ήταν κατά κύριο λόγο ο Τσίπρας, αλλά το εσωκομματικό ακροατήριο.

Καθιστώντας του σαφές ότι πλέον αδιαμφισβήτητος αρχηγός είμαι εγώ!

Κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, στην αναφορά του για τα νέα ήθη που καθιερώνονται για την έκθεση, όπου άδειασε εμμέσως τόσο την κυβέρνηση του Καραμανλή όσο και του Σαμαρά.

Βέβαια με τον δεύτερο ήταν λιγάκι πιο σκληρός και δεν αρκέστηκε μόνο σε έμμεσες μαχαιριές, αλλά και σε άμεσες.

Όπως αυτή για την αντιπροεδρία της Κομισιόν και αυτή που αναμένεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με τις κακές γλώσσες να λένε ότι αν επικρατήσει η κεντροαριστερή επιλογή του Κυριάκου θα πέσει μπουρλότο στο κόμμα. Μέχρι τότε πάντως, πληροφορούμαστε ότι ο Σαμαράς θα σχετίσει το «μπλόκο» στην Ευρώπη με την στάση του στο μακεδονικό.

Δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει στον Καραμανλή. Εκτιμούμε ωστόσο ότι θα του συμπεριφερθεί ανάλογα.

Διότι ο Μητσοτακισμός ήρθε για να μείνει όπως γράφαμε σε προηγούμενο κομμάτι.

Συνεπώς ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί από τα «κομματικά βαρίδια» για να χτίσει το δικό του κόμμα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο. Ακριβώς ό, τι κάνει κι ο Τσίπρας. Πρόκειται περί απλών πολιτικών κινήσεων επιβίωσης.

Στην προκειμένη ο Τσίπρας είναι σε ευνοϊκότερη θέση γιατί οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς με του Μητσοτάκη.

Άραγε θα στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημά του Κυριάκου;

Φρονούμε ότι ο Αλέξης έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει… ζωντανός.

Το 32% που πήρε στις εκλογές είναι αποκλειστικά δική του επιτυχία.

Το 40% που πήρε ο Μητσοτάκης ήρθε αφενός γιατί έβαλαν πλάτη κυρίως ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Καραμανλής, αφετέρου γιατί ο κόσμος ήθελε πάση θυσία να φύγει ο Τσίπρας.

Που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν ψηφίστηκε για το πρόγραμμά του, ασχέτως αν στο Μαξίμου πιστεύουν το αντίθετο.

Το καθαρό ποσοστό του Μητσοτακισμού όπως έχει καταγράψει η ιστορία κινείται μεταξύ του 1 και 2 τοις εκατό.

Άρα όταν οι «οπλαρχηγοί» της ΝΔ αποφασίσουν να τον πολεμήσουν κινδυνεύει με αφανισμό.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους λόγους που οδήγησαν στο 19% που πήρε ο Σαμαράς στις πρώτες εκλογές το 12’. Ονόματα δεν λέμε… άλλωστε τα ξέρετε.

Πέρα όμως από το εσωκομματικό μέτωπο που δημιουργείται με δική του ευθύνη, ο Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τόσο την ανακολουθία του όσο και τις μελλοντικές πράξεις του με κίνδυνο οι ψηφοφόροι που τον τίμησαν για να φύγει ο Τσίπρας να του κουνήσουν το μαντήλι.

Συγκεκριμένα:

– Επί της ουσίας συνεχίζει την οικονομική πολιτική που σύναψε ο Τσίπρας με τους δανειστές, με λίγες περισσότερες ανάσες ζωής για τους πολίτες.

– Έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στο Μακεδόνικο.

– Δεν προτίθεται να δώσει καθαρές λύσεις στο μεταναστευτικό.

– Ενδεχομένως έπειτα από πιέσεις να συναινέσει σε λύση για το κυπριακό παρόμοιας με του σχεδίου Ανάν και σε πιθανή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

– Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

– Οι αγαστές σχέσεις με τον «κουμπάρο» πιθανότατα να ενώσουν τους λοιπούς επιχειρηματίες εναντίον του.

– Οι ψηφοφορίες για την αλλαγή της απλής αναλογικής και της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού (εδώ ποντάρει τα πάντα ο Μητσοτάκης για να κυριαρχήσει όπως ήδη γράψαμε) να αποτύχουν και να του δέσουν τα χέρια.

Τα μέτωπα είναι πολλά και δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να αντεπεξέλθει για έναν απλό λόγο.

Δεν θα υπάρχει η φθορά του Τσίπρα για να την εκμεταλλευτεί και να κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να τις κάνει, αλλά θα είναι αντιμέτωπος με την δική του. Λέμε όποτε γιατί ακούγονται διάφορα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λόγω της απλής αναλογικής κ.λπ….

Ίσως να τον υποτιμούμε κι εμείς και στο τέλος να καταφέρει πάλι να βγει νικητής. Κάλλιστα το γνωμικό που χρησιμοποίησε στη ΔΕΘ θα μπορούσε να τον δικαιώσει εκ νέου.

Οψόμεθα…

ΥΓ. Όσοι νόμιζαν ότι είναι πιο πονηροί από τον Μητσοτάκη καλό είναι να κάνουν την απαιτούμενη αυτοκριτική”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ