ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ KΑΦΕ ΑΜΑΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ» ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από το Λύκειο των Ελληνίδων

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας πιστό στις αξίες της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού διοργανώνει μία μοναδική παράσταση με τους ΤΑΚΙΜ, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9 το βράδυ, στο Κηποθέατρο της πόλης μας.

Οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μας  προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Ένα μουσικό ταξίδι σε ΗΠΕΙΡΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και τα κείμενα  ανήκουν στον Λάμπρο Λιάβα, το γνωστό μουσικολόγο, διευθυντή του μουσείου «Λαϊκών Οργάνων-Φοίβος Ανωγειανάκης» και παρουσιατή της εκπομπής «Αλάτι της Γης».

Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας και «ενδύει» χορευτικά το Λύκειο των Ελληνίδων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσιπλακούλη.

Σταθμοί αυτού του υπέροχου ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθιά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Ιφιγένεια Ιωάννου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Τη σκηνική επιμέλεια έχει η Σοφία Σπυράτου και την επιμέλεια του οπτικού υλικού ο Γρηγόρης Φιλίδης.

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!…

Η  προπώληση των εισιτηρίων  για τους ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις» πραγματοποιείται από:

  • το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας, Δήλου 17, Νεράιδα, τηλ. 2410624379, ώρες 19:00-21:30 & Σάββατο πρωί 11 -13:00.
  • Το βιβλιοπωλείο PROSPERUS, Αθανασίου Διάκου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com