ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ερώτηση κατέθεσε η Ευαγγελία Λιακούλη βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Λάρισας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μεταφέροντας τον αναβρασμό, στον οποίο βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Λάρισας, και όχι μόνο, από την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

από 1.9.2019, με τη συμπερίληψη και του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος.

Το πρόβλημα παράλληλα επιτείνεται και λόγω της εξαιρετικά αργής καταγραφής γεωτρήσεων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος. Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Υδάτων των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι αιτήσεις αδειών χρήσης νερού των γεωτρήσεων – που ζητεί η ΔΕΗ – θα χρειασθούν αρκετά χρόνια με την υφιστάμενη διαδικασία, προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Οι καθυστερήσεις αυτές σημαίνουν ότι πρακτικά καθίσταται αδύνατο να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, μέχρι τη 30η Σεπτεμβρίου 2019 – χρονικό όριο που έχει θέσει η ΔΕΗ – με συνέπεια  να κινδυνεύει να μείνει εκτός καταγραφής, ένας πολύ μεγάλος αριθμός γεωτρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αγροτικό κόσμο και το εισόδημά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ