Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ιπποκράτης-Αέναη επιστροφή» θα πραγματοποιηθούν για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διοργάνωση εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία και τις αρχές του Πατέρα της Ιατρικής. Στις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν το αναφέρθηκαν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημείωσε πως σχεδιάζεται και η ανάπλαση του μνημείου του Ιπποκράτη, ώστε να ορκίζονται εκεί οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής της Λάρισας και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στάθηκε στη συνεργασία όλων για την ανάδειξη του έργου του Ιπποκράτη αλλά και του μνημείου, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του προέδρου του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθ. Γιαννούκα, όπως και του προέδρου του ΙΣΛ Κων/νου Γιαννακόπουλου, που πρότειναν αδελφοποίηση με πόλεις που έχουν σχέση με τον Ιπποκράτη και διοργάνωση σχετικών συνεδρίων.

“Καλούμε όλους να πάρουν μέρος στις σπουδαίες εκδηλώσεις”, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Ρ. Χαλιαμπάλιας, με τον αντιδήμαρχο Π. Σάπκα να σημειώνει πως «το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης μεγαλώνει», ενώ κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις απηύθυνε και ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο οποίος με την ιδιότητα του γιατρού επικέντρωσε στην ανεκτίμητη κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ιπποκράτης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά, η παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται»,  σε καλλιτεχνική διεύθυνση  του διακεκριμένου χορογράφου Γκες Μίχοφ, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν η Μαρίνα Ποπόβα, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου Arabesque της Σόφιας και ο Εμίλ Ιορντάνοφ, πρώτος χορευτής της Εθνικής Όπερας της Σόφιας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ