ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διευκρινίσεις από τους υπεύθυνους στο δήμο Λαρισαίων και στο ΦΟ.Δ.Σ.Α. του νομού για το θέμα της ανακύκλωσης ζητά αναγνώστης του paidis.com, επισημαίνοντας ότι το εργοστάσιο στο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί.

Σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Αν μπορούν να μας απαντήσουν ο Δήμαρχος Λαρισαίων (μεγαλύτερος Δήμος), ή ο Φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων ή  κάποιος αρμόδιος, για το πόσο καιρό έχει σταματημένο το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ Λάρισας, που πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγονται απο τους Δήμους, πότε θα ξεκινήσει να επαναλειτουργεί η μονάδα ανακύκλωσης και κάποιος πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη για τη μη λειτουργία, η οποία και στο παρελθόν είχε ανασταλεί τουλάχιστον για 5 μήνες.

Να μάθει ο πολίτης τι γίνεται με την προσπάθεια που κάνει για την απόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους και να σταματήσουν οι κύριοι υπεύθυνοι τα μεγάλα μα πολύ μεγάλα λόγια για ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον, την ανακύκλωση κλπ.”

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με αφορμή τις επισημάνσεις και τα ερωτήματα του αναγνώστη το paidis.com επικοινώνησε με το δήμαρχο Αγιάς και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Αντώνη Γκουντάρα, ο οποίος διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στο νομό Λάρισας μεταφέρονται σε εργοστάσιο κοντά στο νομό, ενώ σημείωσε ότι το εργοστάσια ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ της Λάρισας, ανακαινίζεται και εκσυγχρονίζεται ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με τις πλέον σύγχρονες συνθήκες για την προστασία των εργαζόμενων σ΄αυτό.

“Οι πολίτες του νομού θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι η προσπάθειά τους για ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος δεν πάει χαμένη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντάρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ