ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ

Με την έναρξη του Φθινοπώρου  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, την 85η Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο την Κυριακή, 15  Σεπτεμβρίου 2019, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα.

Την ίδια μέρα και ώρα 10,30 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής, τη φλόγα της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αυτή την περίοδο διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων,  παιδιά του Κέντρου Περίθαλψης Ατόμων με Αναπηρία “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ” – Δομή Αμπελώνα, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα, στο προαύλιο του Ιατρείου, όπου στις 11.00 π.μ. θα λάβει χώρα μικρή  και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένου  και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Με τις δράσεις του αυτές ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», αποβλέπει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και στη παρακίνηση και προτροπή και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, ώσπου να πετύχουμε το στόχο να γίνουμε εντελώς αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλούν όλους τους Αμπελωνίτες μικρούς και μεγάλους  και, κυρίως, τους νέους και τους φοιτητές, που δεν έφυγαν ακόμη για τις Σχολές τους,  να περάσουν και από το Ιατρείο, όπου θα γίνεται η αιμοληψία για να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους.

Οι ανάγκες για αίμα, τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα τώρα που τα Νοσοκομεία μας ξαναβρίσκουν τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας των, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μας καλούν όλους, όσοι θέλουμε και μπορούμε, να προσφέρουμε μια φιάλη από το αίμα μας και να κάνουμε την καλύτερη πράξη αλτρουισμού και αγάπης απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Τέλος, καλούνται, όσοι απ’ τους Συμπολίτες μας, επιθυμούν και μπορούν  να γίνουν  Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι  να περάσουν νωρίτερα από το Ιατρείο, όπου θα πραγματοποιείται η 85η Αιμοδοσία μας να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας, για να πάρουν μέρος στη 17η  Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και να μεταφέρουν τη Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής από το πάρκο Σταυρόπουλου, σημείο εκκίνησης και συνεχίζοντας την διαδρομή δια μέσου των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, Ειρήνης και Γρ.Λαμπράκη να καταλήξουν πάλι στο  προαύλιο του Ιατρείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ