ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Στον όμορφο κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας  η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και την 4η Δημοτική Κοινότητα Λάρισας διοργάνωσαν τη μουσική παράσταση «Ταξίδι στην Ανατολή», με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή.

Χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους απηύθυνε η Διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου και  Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρουσιάστηκε μουσική παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με τίτλο «Ταξίδεψέ με στην Ανατολή» με την Χριστίνα Βράκα στην αφήγηση και το  τραγούδι και μουσική συνοδεία με  κανονάκι από τον Αλέξη Κωνσταντίνου.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από την παιδική χορωδία της Ιστορικής- Λαογραφικής Ένωσης “Αλησμόνητες Πατρίδες” και την παιδική χορωδία του σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με υπεύθυνη χορωδιακού συνόλου την κ. Δήμητρα Χρυσάκη.

Τις χορωδίες συνόδεψε η μαθητική ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με υπεύθυνο ορχήστρας τον κ. Χρήστο Καλαμπούκα.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας συμμετείχε με  Έκθεση φωτογραφικού υλικού

των μελών της φωτογράφων Μαρίας Γαργάλα και Ζαχαρία Πιτσούλη.

Η έκθεση θα φιλοξενεί στο χώρο του διαχρονικού μουσείου εως την Τρίτη 17/9.Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήτανε ο κ. Θωμάς Αστερίου Πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας «Σελλοί Ολύμπου» του αδελφοποιημένου συλλόγου των Αλησμόνητων πατρίδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος, η Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής  κοινότητας Λάρισας κ. Ευαγγελία Αργυροπούλου, η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ειρήνη Τζιαστούδη, η Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Ελένη Γκισάκη, ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Λιόλιος, ο  πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας κ. Ντίνος Αυγουστής .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com