Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Με αφορμή την συναντήσει -ενημέρωση του Δημάρχου Λαρισαίων σε βουλευτές του νομού, για το ενδεχόμενο εγκατάστασης επιπλέον αριθμού προσφύγων στο “Κουτσόχερο”, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρουλης τόνισε:

Το συγκεκριμένο θέμα όπως και η λειτουργία της δομής στο “Κουτσοχερο” αποτελούν μέρος του συνολικότερου προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η αντιμετώπιση του προϋποθέτει συνδυασμό παρεμβάσεων ,ενεργειών. Πρώτον, την καταπολέμηση των αιτιών, που προκαλούν τις προσφυγικές ροές ,που είναι οι πολεμικές συγκρούσεις στα πλαίσια των οξύτατων ανταγωνισμών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και όχι μόνο.

Δεύτερον, εναντίωση στις πολιτικές αποφάσεις Ε.Ε. και ελληνικής κυβέρνησης στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Τρίτον, τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων με ευθύνη του κράτους (και όχι των ΜΚΟ) ,ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κάλυψης όλων των αναγκών τους και παράλληλα τη γρήγορη έκδοση των απαραίτητων εγγράφων ώστε να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ