ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ

«Ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει οριστικά το κοινωνικό μέρισμα στο χρονοντούλαπο, μένοντας σταθερή στην εκπεφρασμένη αντίθεσή της  με την άσκηση επιδοματικής πολιτικής.

Το κοινωνικό μέρισμα, όπως είναι γνωστό, καταβαλλόταν σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο το ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

Φαίνεται οτι οι προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ διαφορετικές, αν αναλογιστούμε ότι επέλεξε, πριν από ένα μόλις μήνα, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.

Αλ. Χαρίτσης: «Υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας»

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την παραπάνω κίνηση.

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”, επισήμανε.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com