ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ερώτησηπρος τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, κατέθεσε η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με 3 ακόμη συναδέλφους της, σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν έναν απαραίτητο βραχίονα του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, δεδομένου ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και στην επανασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέων δεξιοτήτων και αποδεδειγμένα συντελούν στην επαναπρόσληψη σημαντικού αριθμού ανέργων.

Οι βουλευτές του Κινήματος τονίζουν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις, όπως του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, που μόλις σήμερα έκανε λόγο για 9.000 απολύσεις και αποχωρήσεις συμβασιούχων, χωρίς καν να αναφερθείστην τύχη των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, μόνο εντείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά και δυσχεραίνει το ήδη απαιτητικό έργο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ