ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΙΝΑ

Φοιτητές από τη Σχολή Αρχαιολογίας του Ιταλικού Πανεπιστημίου της Μεσίνα υποδέχθηκαν στη Σκοτούσσα ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σταύρος Κουκουλιός και τοπικοί φορείς την Κυριακή. Η Ιταλική αποστολή έφθασε στην περιοχή των Φαρσάλων στο πρόγραμμα του ειδικού προγράμματος που χρηματοδοτεί ερευνητικές ομάδες

με στόχο την πρόοδο των ανασκαφών σε περιοχές ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην ομάδα των Ιταλών σπουδαστών, θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες επιβλέποντες καθηγητές τους καθώς και περισσότεροι φοιτητές, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ερευνών στην περιοχή της αρχαίας Σκοτούσσας.

Το πρόγραμμα «τρέχει» με επιτυχία για τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας να επιδείξει σημαντική πρόοδο και σπουδαίες ανακαλύψεις σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία φθάνει στον 12ο αιώνα π.Χ., αλλά και σημαντικά ευρήματα όπως δημόσια κτήρια της αρχαίας εποχής, λατρευτικοί βωμοί κ.α.

«Ως δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την οικεία Εφορία Αρχαιοτήτων, στεκόμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε αφορά στην ανάδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής και ιστορικής κληρονομιάς της επαρχίας Φαρσάλων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα Πολυδάμαντα κ. Κουκουλιός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ