ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ !

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Μ-Λ με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έξι χρόνια συμπληρώνονται, φέτος το Σεπτέμβρη, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του φασίστα-χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια πολιτική δολοφονία, μιας και ο ίδιος ο Παύλος, με τα τραγούδια του και τη δράση του εναντιωνόταν στο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει στηθεί για τα καλά ένα «θέατρο παραλόγου», από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλων) όσον αφορά τη δίκη της «Χρυσής Αυγής», που κρύβει μέσα του διάφορες πολιτικές πλευρές: Ξέπλυμα της φασιστικής συμμορίας, τακτικές επιλογές του συστήματος, όπως τα σχέδια για μια «σοβαρή» «Χρυσή Αυγή», προεκλογικά παιχνίδια, για να εξασφαλιστεί η διαχείριση του συστήματος αυτού.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και κάθε φασιστικό μόρφωμα που έχει προκύψει αποτελούν γέννημα του ίδιου του καπιταλισμού και μάλιστα από τα πιο ‘μαύρα’ και δολοφονικά «παιδιά» του. Όπου υπάρχει και θα υπάρχει η φωνή της αντίστασης, η φωνή του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και τη καταπίεση του σάπιου και εξαρτημένου καπιταλιστικού συστήματος, απέναντι στο λαό, την νεολαία και την εργατιά, αυτοί θα είναι εκεί για να καταστείλουν αυτές τις φωνές, ως πιστά μαντρόσκυλα των αφεντικών τους.

Ο φασισμός ωστόσο δεν ηττήθηκε, λόγω της μη εισόδου της φασιστικής συμμορίας στη βουλή. Παρά την επίδραση που είχαν σε αυτό οι αντιφασιστικές κινήσεις, παρά τη χαρά που νιώθει ο κάθε δημοκρατικός άνθρωπος με την εξέλιξη αυτή, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί «νίκη του αντιφασιστικού κινήματος». Γιατί ένα τέτοιο κίνημα -μαζικό, λαϊκό, πολιτικοποιημένο και διαρκές- δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί. Γιατί τα διάφορα ακροδεξιά και αντιδραστικά μορφώματα «παίζουν» όλο και πιο έντονα στο κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό. Γιατί η «επίσημη» πολιτική της φασιστικοποίησης συνεχίζεται αμείωτη. Και γιατί το σύστημα αυτό έχει σαφώς ανάγκη και τους διάφορους τραμπούκους και μαχαιροβγάλτες.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο νέο γύρο της επίθεσης που απαιτούν ντόπια και ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Καταργεί πλήρως το λαϊκό Άσυλο, διώκει τη διακίνηση των ιδεών, ανασυστήνει αστυνομικά σώματα καταστολής, απελευθερώνει τον Κορκονέα, προωθεί νέους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, εντείνει τη φασιστικοποίηση, την καταστολή στα Εξάρχεια ως πρόβα τζενεράλε απέναντι στο λαϊκό- εργατικό κίνημα, βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας μας, δίνοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και ιδιαιτέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, βάζοντας έτσι το λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους και η συνέχεια έπεται.

Αυτό που προκύπτει ως άμεση ανάγκη είναι λαός και νεολαία να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στη βάρβαρη επίθεση του συστήματος. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει. Το δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στην υγεία, στη στέγαση, στις ελευθέριες, σε μια ανθρώπινη και ειρηνική ζωή! Σε αυτό το πεδίο θα αποκαλυφθεί πλατιά στο λαό και τη νεολαία ο φασισμός ως το μακρύ χέρι του συστήματος και θα ηττηθεί ως το μαντρόσκυλο του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Σ’ αυτούς τους αγώνες θα ζει για πάντα ο Παύλος!

  • Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
  • ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9  ΣΤΙΣ  7.00 Μ.Μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ