ΈΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ανακοίνωση της Γραμματείας των ΣΥΝΕΚ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έξι χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και ενώ σήμερα η  δίκη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  πλησιάζει στο τέλος της, γίνεται επιτακτική η ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων.

Την ίδια περίοδο πριν από έξι χρόνια, η ίδια οργάνωση ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, καλλιτέχνες, μαθητές και άλλες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, προσπαθώντας να εδραιώσει την παρουσία της στην πολιτική και την κοινωνία. Χάρη στο αντιφασιστικό κίνημα, που αναπτύχθηκε εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πια εκτός Βουλής και με μειωμένη την επιρροή της στην κοινωνία.

Ωστόσο η συνεχιζόμενη λιτότητα, η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η αντιπροσφυγική πολιτική των χωρών της Ε.Ε., συνεχίζουν να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για  την ανάπτυξη του ρατσισμού και της φασιστικής ιδεολογίας στην κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί ως φορείς των αξιών της ισότητας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, και της ανεκτικότητας, τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αγωνιζόμαστε ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις και τον φασισμό, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και στην κοινωνία ολόκληρη.

Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ