ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΩ ERASMUS+

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ KA1 προσέφερε μια μοναδική εμπειρία μάθησης στις εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων Καρυάς, Μεσοχωρίου, και Ολυμπιάδας, κ.κ. Κουβέλα Σταυρούλα, Σπαθάρα Νίκη  και Πλιάρη Ζωή.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Innovated Teachers Inspirated Children Improved Society» – «Καινοτόμοι δάσκαλοι,εμπνευσμένοι μαθητές, προηγμένη κοινωνία»,  χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη σειρά δομημένων μαθημάτων «Innovative approaches to teaching», καθώς και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του οργανισμού ICT international, εμπλουτίζοντας  με τον τρόπο αυτό τόσο τις διδακτικές τους εμπειρίες όσο και το επαγγελματικό τους προφίλ, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας 12-16/8/2019.

Αντικείμενο της επιμόρφωσης ήταν οι καινοτόμες διδακτικές μέθοδοι που βασίζονται σε νέα εργαλεία,μεθόδους και τεχνικές. Ακόμα  πιο ενδιαφέρουσα πτυχή ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τη Σκωτία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, και την Ουγγαρία. Η πρώτη φάση της κινητικότητας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε ένα επαγγελματικό σχολείο της περιοχής Vantaa όπου έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί και η  ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κοινωνίας καθώς η προβολή των σχολείων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας σε άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Για τον λόγο αυτό τοπικά προϊόντα των χωριών μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες και με τον τρόπο αυτό ταξίδεψαν στην Σκωτία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ