ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Δεκέμβριο του 2018, όχι για πρώτη φορά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, ύψους παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά. Συνολικά 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας μοιράστηκαν από 300 έως 1.400 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Φέτος, τον Δεκέμβριο του 2019, δεν θα μοιραστεί ανάλογο κοινωνικό μέρισμα, καθώς πλέον ο τόπος έχει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…

Είναι βέβαια τεράστιο το ποσό που εξασφάλισε για τους πολίτες πέρυσι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που νωρίτερα είχε βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ φέτος, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν δυνατό  να επαναλάβει κάτι τέτοιο, καθώς προτίμησε να χαρίσει απλόχερα φοροελαφρύνσεις στις 468 μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Χρήματα δεν βρέθηκαν επίσης για να καλυφθεί η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς προτιμήθηκε η γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

Παράλληλα, η πολυδιαφημισμένη φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης αναβάλλεται για το τέλος της τετραετίας, καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειγόταν να εξοφλήσει τις πολιτικές της συναλλαγματικές σε «επενδυτές» και «εργολάβους».

Κόβουν το κοινωνικό μέρισμα, απειλούν για την κατάργηση των άλλων επιδομάτων, αυξάνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πετσοκόβουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, επιχειρούν να καρπωθούν ως δικές τους πολλές από τις κοινωνικές πρόνοιες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την πολύτιμη συνδρομή του μιντιακού συστήματος.

Μόνο που το καλοκαίρι και η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκπνέουν με τα πρωτοβρόχια και την αναγκαστική προσέλευση των πολιτών στο ταμείο. Εκεί πληρώνονται όλα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ