ΒΟΛΕΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΚΑΤΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της φέρεται να καταλόγισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή την περίοδο που επόπτευε την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Στην τρίωρη κατάθεση της, στον συνάδελφο της εισαγγελέα που διενεργεί παράλληλη έρευνα με αυτή του Αρείου Πάγου, η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε περιστατικά κατά τα οποία ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ενώ του αποδίδει κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας.

Η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επιβεβαίωσε τις σχετικές αναφορές της δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα του τριμήνου που ο κ. Αγγελής επόπτευε τη εισαγγελικής έρευνας ενώ φέρεται να επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία όταν κληθεί για να καταθέσει στον Άρειο Πάγο όπου είναι ανοικτή η έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για την Novartis από τον Ιωάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και για την περίφημη συνάντηση των εισαγγελέων με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά ο Ιωάννης Αγγελής εμφανίζεται να αρνήθηκε να παραλάβει με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις καταθέσεις των δυο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ