ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΜΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

Μία από τις πρώτες και ιδιαίτερα σκληρές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν η ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Με κίνητρο, προφανώς, την ικανοποίηση του ακροδεξιού της ακροατηρίου η κυβέρνηση προτίμησε να υιοθετήσει πρακτικές που εναντιώνονται στο Ενωσιακό δίκαιο και στις γενικότερες ανθρωπιστικές αρχές του πολιτισμού μας.

Η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από πολλούς συνανθρώπους μας, συχνά κατατρεγμένους.

Στις ήδη πολλές υπάρχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες έρχεται να προστεθεί η σημαντικότερη όλων, η αδυναμία περίθαλψης, με όσους κινδύνους, αυτό εγκυμονεί για τους ίδιους αλλά και όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Καλούμε την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας και τη σχετική πρόταση – αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη να ρυθμίσει το ζήτημα αμέσως και ας στεναχωρήσει τους ακραίους εταίρους της.

Ο Συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Νίκος Πουτσιάκας δήλωσε σχετικά:

Η προσπάθεια επίλυσης θεμάτων που προκύπτουν από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, δεν μπορεί παρά να περνά από το πεδίο του ευρωπαϊκού και διεθνούς κράτους δικαίου.

Η ανθρωπιστική προσέγγιση και οι αρχές της αλληλεγγύης είναι μονόδρομος, καθόσον κανένα τείχος δεν έφερε ποτέ λύσεις, οι γέφυρες μόνο βοήθησαν την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Επιπλέον, στη χώρα μας ο όρκος του Ιπποκράτη δεν πρέπει μόνο να αποτελεί καύχημα του παρελθόντος, πρέπει να γίνεται πράξη παντού και πάντα και ιδιαίτερα για τους αδύνατους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ