ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εξώδικο σε όλους όσοι δημοσιεύουν και αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την αδειοδότηση του νέου παραρτήματος στη Λάρισα απέστειλε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ απαντώντας σε ανυπόστατο δημοσίευμα περί «εισαγγελικής παρέμβασης» στην υπόθεση.

Η υπόθεση της αδειοδότησης των ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και Aegean College σε νέο κτήριο στο κέντρο της Λάρισας έχει λάβει διαστάσεις εξαιτίας σωρείας προσφυγών και εξωδικαστικών διεκδικήσεων ανταγωνιστικής εταιρείας που επιχειρεί με κάθε μέσο να ματαιώσει τη συγκεκριμένη επένδυση.

Σημειωτέον ότι Πολεοδομία, Πυροσβεστική, Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Θεσσαλίας και ΕΟΠΠΕΠ έχουν δώσει το «πράσινο» φως για την υλοποίηση της επένδυσης εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Ωστόσο, με την ανοχή της προηγούμενης ηγεσίας υπουργείου Παιδείας το θέμα έμενε στο συρτάρι για ανεξήγητους λόγους.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, τα εξώδικα έρχονται ως «απάντηση σε όλους όσοι εδώ και καιρό διασπείρουν ειδήσεις με συκοφαντικό και απροπροσανατολιστικό περιεχόμενο με σκοπό να πλήξουν το κύρος, την αξιοπιστία και την επαγγελματική υπόσταση των ανθρώπων του ομίλου». Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι «ουδεμία εισαγγελική παρέμβαση έχει διαταχθεί, αλλά απλώς τηρείται η συνήθης διαδικασία κατόπιν σειράς μηνύσεων της ανταγωνιστικής εταιρείας εναντίον οποιουδήποτε έχει «τολμήσει» να κάνει το καθήκον του στη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή να τηρήσει όσα προβλέπει ο νόμος».

Ο φάκελος μιας επένδυσης που πλησιάζει τα 3 εκατ. Ευρώ και προβλέπεται να δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλία βρίσκεται πλήρης προς υπογραφή στο γραφείο της νέας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ