Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λάρισας

Δυναμική ήταν η συμμετοχή νεολαίων, εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο δράσεων του Εργατικού Κέντρου της πόλης κατά του αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης.

Τονίζοντας πως ο περίφημος αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους “επενδυτές” την ώρα που «τσακίζει» τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα η Αγγ. Δασκαλάκη, αν. γραμματέας του ΕΚΛ και πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας στην κεντρική της ομιλία περιέγραψε πως ανοιχτά πλέον στοχοποιείται το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στη «συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ», η οποία όπως επισημάνθηκε «επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου».

«Ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης είναι κατά παραγγελία των εφοπλιστών και των βιομηχάνων», ανέφερε η κ. Δασκαλάκη, που έκανε ειδική αναφορά και στη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα τονίζοντας τα εξής:

“Μέσα σε από όλα αυτά, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός, ότι συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Έξι χρόνια μετά και η δίκη της Χρυσής Αυγής, μέσα από την οποία ήρθαν στο φως συντριπτικά στοιχεία για τη ναζιστική φυσιογνωμία και την εγκληματική δράση της, πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, με την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο των φυσικών αυτουργών των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και της ηγεσίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Με στόχο  να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας για την πλήρη απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος».

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους διοργανωτές να καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ