ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ DRONES ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί  τα σωματεία των εργαζομένων , τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς των επαγγελματιών, τους συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς της πόλης μας σε σύσκεψη την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και ώρα  7:00 μ.μ.  στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» (ΣΑΑΣ) του 1990 γνωστής ως «Συμφωνία για τις βάσεις». Επανέρχεται το σενάριο της επέκτασης της συμφωνίας –σε- πρώτη φάση – για 8 ή 10 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, αντί της ετήσιας ανανέωσης που ισχύει έως σήμερα  Στόχος των κυβερνήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας είναι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και η ένταξη στη συμφωνία των βάσεων τα DRONES στη Λάρισα , ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και βέβαια η βάση του Αράξου, ως εναλλακτική του ΝΑΤΟ για τη φύλαξη πυρηνικών όπλων.

Θυμίζουμε επίσης πως στις αρχές Οκτώβρη έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.  Πομπέο, προκειμένου να ξεκινήσει ο β΄γύρος του περιλάλητου «Στρατηγικού Διαλόγου» με την Ελλάδα. Διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται και επί Ν.Δ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και που φέρνει βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, στην κόντρα με άλλα κέντρα, και τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλούν τόσο η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» όσο και ο «Στρατηγικός Διάλογος» μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη σύσκεψη της   Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Θα γίνει ενημέρωση των Φορέων και των συνδικαλιστικών Οργανώσεων και θα συντονισθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων αυτών των  επικίνδυνων εξελίξεων

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τους λέμε:

Κανένας νέος να μη δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

Κανένας στρατευμένος νέος να μη δεχτεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της χώρας μας

Η ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα βροντοφωνάζει:

-Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.

-Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ»

-Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

-Να φύγουν τώρα τ’ αμερικάνικα DRONES από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μη γίνει η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα.

-Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ