ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 19/09/2019, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. (Χάρτης 1)

Χάρτης 1. Εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 19/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις.

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές,  θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων (Χάρτης 2)

Χάρτης 2. Κατανομή των βροχοπτώσεων τη νύχτα προς Παρασκευή 20/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 20/09/2019, επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

meteo.gr – Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Ε.Α.Α. – Πεντέλη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ