ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!

Καταγγελία των εκλεγμένων με την παράταξη της ΔΑΣ στο Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.

Η ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν θα είναι μια «ανάπτυξη για όλους». Είναι μια ανάπτυξη που απαιτεί το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα άλλα αρπαχτικά. Ζωντανή απόδειξη αποτελούν οι δεκάδες τροπολογίες που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που δίνουν σαρωτικό χτύπημα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα των εργαζομένων.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:

Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.

Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.

Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.

Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.

Όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνεται και κορυφώνεται μία πολύμορφη δραστηριότητα εκατοντάδων Σωματείων και οργανώσεων για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στην επιδίωξη Κυβέρνησης και εργοδοσίας για το τσάκισμα της λειτουργίας των Σωματείων, της απεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας με την “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” κατέθεσαν αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, ώστε να παρθεί απόφαση για απεργία στις 24/9 με βάση τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, Λάρισας κ.ά.) σε όλη την Ελλάδα και της ΑΔΕΔΥ.

Το προεδρείο της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας αποφάσισε η συνεδρίαση να μην γίνει τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτή η ανακοίνωση!

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, τουλάχιστον να συγκαλέσουν Δ.Σ «για τα μάτια του κόσμου».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για αυτή τους τη στάση και να αναρωτηθούν: Ποιον εξυπηρετεί η υπονόμευση της απεργίας αυτής που αντιπαλεύει τις στοχεύσεις της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας να βάλουν χέρι στα σωματεία, την απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να εναντιωθούν στην νέα επίθεση που ξετυλίγεται!

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη δίνουμε μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση σε αυτό το ενιαίο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα! Δεν θα τους περάσει!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και του ΠΑΜΕ  στις 10.30 π.μ. στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ