ΜΕ ΚΟΛΙΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΛΑ.ΣΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Ανακοίνωση – καταγγελία των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μας ότι υπάρχει απόλυτη σύμπλευση όλων των άλλων δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, ανεξάρτητα από την «ταμπέλα» που κουβαλάνε, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής

των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, της παράταξης της ΝΔ και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης, αποκλείστηκε η Λαϊκή Συσπείρωση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, παρότι αποτελεί την 3η δύναμη.

Η λογική που αναπτύχθηκε από πλευράς δημάρχου αποτελεί «μνημείο» εκφυλισμού για τη σχέση κομμάτων και φορέων του κινήματος. Με αιτιολογικό ότι την θέση του κοινωνικού φορέα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ θα καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απέκλεισαν τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ισχυριζόμενοι ότι και τα δυο (Εργατικό Κέντρο και Λαϊκή Συσπείρωση) είναι «παιδιά του ΚΚΕ» και ότι θα μπορούσε να συνεννοηθεί η Λαϊκή Συσπείρωση με το Εργατικό Κέντρο ποιον εκπρόσωπο θα έχει.

Μ’ αυτό το σκεπτικό όμως δεν απέκλεισε τον εκπρόσωπο της παράταξης της κ. Καραλαριώτου «Λάρισα Μπροστά» στο ΔΗΠΕΘΕ, αφού εκεί τη θέση του κοινωνικού φορέα καταλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, που είναι γνωστό ποιος έχει την πλειοψηφία.

Εμείς τους δηλώνουμε ότι δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα από το λαϊκό κίνημα και τους εκπροσώπους του στα νομικά πρόσωπα του δήμου. Η λογική που εκφράστηκε και στηρίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιβεβαιώνει την εκφυλιστική αντίληψη  που έχουν αυτές οι δυνάμεις  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.α. για τη σχέση πολιτικών κομμάτων, φορέων και εργατικού κινήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας που στηρίζεται από το ΚΚΕ, σέβεται απόλυτα τα όργανα του κινήματος, τις διαδικασίες του και τις αποφάσεις του. Οι αστείες και εκφυλιστικές απόψεις της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της παράταξης της ΝΔ, δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους για το ποιος αποτελεί το πραγματικό εμπόδιο για τους σχεδιασμούς τους. Αλλιώς η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Καλογιάννη δεν θα στήριζε στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε την πρόταση της κ. Καραλαριώτου αρχικά και μετά από τακτικισμούς θα κατέληγε στο «ΛΕΥΚΟ», για να αποκλειστεί ο εκπρόσωπός μας. Ο λαός της πόλης ας βγάλει τα συμπεράσματά του από τη στάση αυτή των δήθεν «αριστερών» της  δημοτικής αρχής Λάρισας και των υπολοίπων του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com