Η ΔΑΝΕΖΙΚΗ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΑΟΥΛ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην ενημέρωση για το προσφυγικό στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ Λάρισας, ωστόσο δύο ήταν αυτά που προκάλεσαν σχόλια, καθώς η παραδοχή πως εδώ και ένα χρόνο την ευθύνη λειτουργίας της δομής του Κουτσόχερου έχει δανέζικη ΜΚΟ, αλλά και οι παρεμβάσεις των προέδρων

των Τ.Κ Μάνδρας και Κουτσόχερου προκάλεσαν σχόλια στην αίθουσα.

Με την παρουσία του στρατού να είναι «αναιμική» και την αστυνομία να παρεμβαίνει κυρίως σε περιπτώσεις παραβατικότητας εύλογες απορίες δημιούργησε η παρουσία της δανέζικης ΜΚΟ DRC (Denmark Refugee Council) στη δομή, με το δήμαρχο Λαρισαίων να υπεραμύνεται της συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τους Δανούς.

«Από τη μια λέμε όχι στις ΜΚΟ και από την άλλη εξετάζουμε συνεργασία μαζί τους», ακούστηκε στην αίθουσα, την ώρα που οι αποκαλύψεις του προέδρου της κοινότητας Κουτσόχερου Β. Φονιά πως η περίφραξη της δομής έχει καταστραφεί και άνθρωποι μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα, αλλά και πως η καταστροφή των βόθρων στο εσωτερικό του camp γέμισε λήμματα τον καταυλισμό διαχέοντας ανυπόφορη μυρωδιά στην ευρύτερη περιοχή προκαλούσαν αίσθηση στην αίθουσα.

Λιγότερο… κομψός ο πρόεδρος της κοινότητας Μάνδρας Σπ. Καδόγλου κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να επισκεφθούν βράδυ το Κουτσόχερο για να πάρουν μια γεύση από τα όσα συμβαίνουν, ωστόσο δεν απέφυγε το «φάουλ» σημειώνοντας πως «κανείς δεν μας απαντά ποιο ακριβώς είναι το όφελος για τους κατοίκους από τη λειτουργία της δομής»!

«Όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα σαφώς δεν τίθεται θέμα οφέλους, κοιτάμε τον άνθρωπο», έβαλε τα πράγματα στη θέση τους η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.

«Έκανε φάουλ ο πρόεδρος, εκτός πια και αν το… τάξιμο έμεινε μόνο τέτοιο και φρόντισε με την τοποθέτηση να “αδειάσει” ορισμένους», δεν απέφυγε το σχόλιο παριστάμενος που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη συνεδρίαση.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ