ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΑΝΝΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Με μια ενθουσιώδη ανάρτηση μέλη της αποστολής για την ανασκαφή της αρχαίας Κραννώνας ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της αποστολής τους για το 2019, φέρνοντας στο φως σημαντικά κομμάτια της αρχαίας θεσσαλικής ιστορίας.

«Η αποστολή στην αρχαία Κραννώνα για το 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τον δήμο Κιλελέρ για την πολύτιμη στήριξή του. Επιστροφή το 2020!», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντας σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, που μετά από ένα χρόνο δουλειάς και με την άψογη συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Δήμο Κιλελέρ αποχωρούν φιλοδοξώντας να επανέλθουν κάνοντας γνωστά διεθνώς τα ευρήματα των ανασκαφών.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως τα ευρήματα αφορούν σε μια πόλη που δεν κατοικήθηκε και δεν καταστράφηκε από νεότερες πόλεις, ενώ παράλληλα συνδέεται με το αριστοκρατικό γένος των αρχαίων Σκοπάδων.

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2018, μετείχαν Έλληνες φοιτητές, αλλά και φοιτητές από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία (μέσω Εράσμους), ενώ κύριος στόχος παραμένει η διεθνοποίηση του προγράμματος που θα βάλει την αρχαία Κραννώνα στο χάρτη των διεθνών πολιτιστικών διαδρομών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Ancient Krannon / Ανασκαφή αρχαίας Κραννώνας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ