Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Ελ.

Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας εκτυλίχθηκε άλλη μία πράξη-μνημείο εργατοπατερισμού με σκοπό την υπονόμευση της απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη που δεν έχει προηγούμενο.

Την στιγμή που τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Πειραιάς, Αν. Αττική, Πάτρα, Γιάννενα) δεκάδες ομοσπονδίες με χιλιάδες μέλη( Οικοδόμοι, ΠΝΟ, ΟΤΟΕ κλτ), η ΑΔΕΔΥ καλύπτοντας όλο το Δημόσιο, καλούν σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ήρθε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΕ με καινούργια “γραμμή” υπονόμευσης της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη από τη γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ και εισηγήθηκε απεργία για τις …2 Οκτώβρη!

Ο πρόεδρος του ΕΚ Μπαμπάλης Γεώργιος και η παράταξη του ξεπληρώνουν συμβόλαια με σκοπό να εμποδίσουν την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην νέα επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα που εξελίσσεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι τύποι τα ίδια έκαναν και επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφωνία τους δεν ήταν για το πότε θα γίνει η απεργία, αλλά για το ότι δεν θέλουν την απεργία, δεν θέλουν τους αγώνες. Θέλουν οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι, να υποταχθούν στις συνθήκες γαλέρας, στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου! Να μην ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη

Είναι στην ίδια γραμμή με την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία, αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ακυρώσει, να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους.

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και κάθε τίμιος συνδικαλιστής να πάρει θέση.

Από τη μια στέκονται οι δυνάμεις που δίνουν μάχη για την οργάνωση της απεργίας, για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, για να βγουν μπροστά οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Από την άλλη, οι δυνάμεις που σε διατεταγμένη υπηρεσία από κυβέρνηση και εργοδοσία – έναντι προφανών ανταλλαγμάτων – κάνουν ό,τι μπορούν για να χτυπήσουν τους αγώνες, για να υποτάξουν τα συνδικάτα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι’ αυτό υποστηρίζουν έμπρακτα την επιχείρηση πιο ασφυκτικού ελέγχου των συνδικάτων από το αστικό κράτος και τους εργοδότες.

Η ζωή τούς ξεπέρασε. Τους πέταξε στην άκρη!

Οι εργαζόμενοι πλέον τους έχουν καταλάβει.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμά μας στην απεργία.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη δίνουμε μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση σε αυτό το ενιαίο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα! Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, την νεολαία, τους συνταξιούχους και όλο το λαό της πόλης να συμμετέχει στην κινητοποίηση, να εναντιωθεί στην νέα επίθεση που ξετυλίγεται!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων  στις 10.30 π.μ. στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ