ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου το απόγευμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 19ης γιορτής Αμυγδάλου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για το αμύγδαλο. Καταξιωμένοι επιστήμονες μίλησαν για το αμύγδαλο και ήταν  ο κ. Δημήτρης Σταυρίδης -Δρ. Γεωπόνο- Εντομολόγος-προϊστάμενος προστασίας φυτών,

ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου Π.Ε Λάρισας -Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Ιωάννης Βαγγέλας – Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Κατερίνα Καρατάσου- Κτηνίατρος- Επόπτρια Μελ/μίας  Κ. Μ. Λάρισας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Αικατερίνη Δρογκούλα, πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών περιοχής Συκουρίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος  Μανώλης, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και καταξιωμένους επιστήμονες στη συνέχεια αναφέρθηκε  στην γιορτή αμυγδάλου που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και την προσπάθεια που γίνεται για την προβολή των αγροτικών προϊόντων του Δήμου Τεμπών, διαβεβαιώνοντας ότι  θα είναι δίπλα στον παραγωγό αμυγδάλου, σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε πρόβλημα, γιατί  η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το Σύλλογο γυναικών περιοχής Συκουρίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Κοινότητα Συκουρίου  τους συλλογικούς φορείς και όλους τους παραγωγούς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια, προβολής και ανάδειξης του αμυγδάλου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι  αντιδήμαρχοι κ. κ. Νίκος Μητσογιάννης και Παν. Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου, τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι συλλόγων και φορέων την περιοχής και πλήθος παραγωγών αμυγδάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ