ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ (ΦΩΤΟ)

Υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΝΛ και του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου οι αγρότες προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε κινητοποίηση με τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου – Αγιάς διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι.

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους πως απαιτούμε να πληρωθούμε τον ιδρώτα μας και όχι να παραδώσουμε για μια ακόμη χρονιά το βαμβάκι σε εξευτελιστική τιμή», τόνισαν οι αγρότες, στρέφοντας τα βέλη τους τόσο προς την πλευρά του υπουργείου όσο και κατά της διεπαγγελματικής.

«Οι τιμές δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής καθώς είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού με συνέπεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αγρότες προσθέτοντας πως «πλέον αναδείχτηκε και ο ρόλος της διεπαγγελματικής οργάνωσης βάμβακος στην οποία κουμάντο κάνουν οι εκκοκκιστές και η οποία όχι μόνο δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντα των βαμβακοπαραγωγών αλλά γίνεται εργαλείο για την μεγαλύτερη κερδοσκοπία τους σε βάρος τους».

«Είναι καιρός όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξαν οι παραγωγοί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και αναμένοντας τα αποτελέσματα σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους και υπό τον υπουργό Γεωργίας Μ. Βορίδη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ