ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 7ο ΕΠΑΛ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

Αναστάτωση επικρατεί σήμερα στο 7ο ΕΠΑΛ της Λάρισας μετά τις χθεσινές συλλήψεις μαθητών – καταληψιών, ύστερα από παρέμβαση της διεύθυνσης του σχολείου στην Εισαγγελία και την Αστυνομία.

Οι μαθητές αντιδρούν σήμερα στην αστυνομική επέμβαση, αλλά και στην παρουσία δύναμης ΟΠΚΕ χθες στο σχολείο, απέχοντας από τα μαθήματά τους, ενώ την ίδια ώρα αντιδράσεις για τις συλλήψεις υπάρχουν και από συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από γονείς ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων, εκπρόσωποι της οποίας χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την αστυνομική επέμβαση στα σχολεία.

Οι μαθητές σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και από αύριο αναμένεται να υπάρξει δυναμική περιφρούρηση της κατάληψης, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει ο σύλλογος καθηγητών του 7ου ΕΠΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί για να καταδείξουν την κάθετη διαφωνία τους με την αστυνομική επέμβαση σημείωναν σήμερα ότι “η αστυνομία και ο Εισαγγελέας ήλθαν χθες στο σχολείο και έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους τα προβλήματα που παραμένουν και έχουν να κάνουν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία”.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εν τω μεταξύ και σήμερα συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και κλειστά είναι τα παρακάτω σχολεία:

1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 12ο, 14ο ΓΕΛ Λάρισας, ΓΕΛ Συκουρίου, 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ΕΠΑΛ Ελασσόνας και 13ο Γυμνάσιο Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ