ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΟΔΙΑ – ΓΟΝΝΟΙ

Κώστας Αγοραστός: Έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής

Στη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς των Γόννων με της Ροδιάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Μαζί με το νέο τμήμα Ροδιά – Γόννοι προϋπολογισμού 5,1 εκατ. ευρώ που εντάξαμε για χρηματοδότηση  δημιουργούμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για τους κατοίκους των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Το έργο  αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού τμήματος «Αμπελώνα-Ροδιάς-Γόννων»  που βρίσκεται στην περιοχή των ορίων των Δήμων Τυρνάβου-Τεμπών της Π.Ε. Λάρισας και για το οποίο η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Το συνολικό μήκος της οδού που θα συντηρηθεί – βελτιωθεί ανέρχεται σε 1500 μ. ενώ το πλάτος της τελικής ασφαλτικής στρώσης ανέρχεται σε 6 μ. Οι εργασίες συνίστανται σε:

χωματουργικές εργασίες εκσκαφής χαλαρών εδαφών, γενικών εκσκαφών σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες, καθαρισμό και μόρφωση τριγωνικής τάφρου και ερείσματος,

κατασκευή 5 τεχνικών έργων που αφορούν σε κατασκευή τοίχων, φρεατίων, κοιτοστρώσεων, κιβωτοειδών οχετών, οπλισμένοι τσιμεντοσωλήνες διαμέτρου 100mm, τοποθέτηση διάτρητων σωλήνων αποστράγγισης και  φίλτρα στραγγιστηριών από διαβαθμισμένα αδρανή,

οδοστρωσία που αφορά σε υπόβαση οδοστρωσίας και βάση μεταβλητού πάχους,

ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις που θέτουν σε αποκατάσταση τα κατεστραμμένα τμήματα της οδού,

όλες οι απαραίτητες πινακίδες για σήμανση ασφάλειας και διαγράμμιση της οδού.

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος της οδού. Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η συντήρηση-αποκατάσταση της οδού στην πρότερο κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρεθήκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Λιούπας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Στέλιος Δημότσιος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και το στέλεχος Χρήστος Αντωνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ