ΟΞΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά

Η ΝΔ, ως κυβέρνηση τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό το τεράστιο πρόβλημα, για τους χειρισμούς του οποίου, κατηγορούσε ως ανεπαρκή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια.

Η «επαρκής κυβέρνηση» λοιπόν της ΝΔ, μετά από απανωτές συσκέψεις των αρμόδιων Υπουργών αποφάνθηκε ότι, η λύση βρίσκεται στη φύλαξη των συνόρων και κυρίως των θαλάσσιων.

Τώρα θα δούμε πόσα «απίδια έχει ο σάκος», γιατί εδώ και τρεις μήνες που είναι κυβέρνηση η ΝΔ, οι ροές των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξάνονται καθημερινά.

Πως εξηγείται στη Μόρια, για την οποία τόση σπέκουλα έγινε από τη ΝΔ όσο ήταν αντιπολίτευση και όσο ήμασταν εμείς κυβέρνηση, να βρίσκονται σήμερα 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλαπλάσιοι δηλαδή από τους 7.000 ανθρώπους για τους οποίους κατηγορούμασταν επί διακυβέρνησής μας; Η ΝΔ μετέφερε από εκεί 1400 – 1500 ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να μεταφερθούν, γιατί είχαν χαρακτηριστεί ευάλωτοι από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από αυτό μηδέν.

Ακόμη με τις περίφημες επιστροφές και απελάσεις προσφύγων και μεταναστών, που δήλωνε προεκλογικά ότι θα κάνει η ΝΔ, δεν έχουμε δει εδώ και τρείς μήνες τίποτα απολύτως, καθώς αυτό αποτελεί χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία, λόγω των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Αυτό το γνώριζε η ΝΔ όσο ήταν αντιπολίτευση αλλά έκανε ότι το αγνοεί προκειμένου να κάνει «φτηνή» κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο η υποκρισία της ΝΔ δίνει ρέστα. Τις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει στον τύπο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ας δούμε τώρα πως θα διαχειριστεί αυτό το ευαίσθητο θέμα η κυβέρνηση της ΝΔ, που όσο ήταν αντιπολίτευση «ξεσήκωνε» τις τοπικές κοινωνίες, να μην δέχονται τέτοιες δομές φιλοξενίας στις περιοχές τους. Το ζήτημα αυτό αφορά και τη δική μας περιοχή, γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα  στο στρατόπεδο «Μπουγά», ενώ στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο με τους βουλευτές και τον δήμαρχό, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μας διαβεβαίωνε για το αντίθετο.

Κλείνοντας θέλω να πω, ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος, ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Εύχομαι για το καλό της πατρίδας μας, να καταφέρει και η ΝΔ ως κυβέρνηση να διαχειριστεί το ζήτημα επαρκώς, τώρα που πέρασε από τα λόγια στην πράξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ