ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Βολές του σωματείου Οικοδόμων κατά μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης

Παρά τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε  στην Ελασσόνα την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο όπως είχε προγραμματιστεί με κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας.

Την ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Νούσιας, πρόεδρος του Σωματείου των Οικοδόμων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε η διοίκηση του ΕΚ Ελασσόνας η οποία με μία πράξη-μνημείο εργατοπατερισμού, με σκοπό την υπονόμευση της απεργίας στη γραμμή της ΓΣΕΕ, αποφάσισε απεργία για τις 2 Οκτώβρη!

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία σταμάτησε κάτω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, διαβάστηκε καταγγελία των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στα σωματεία της δύναμης του ΕΚ Ελασσόνας, στην οποία αναφέρονται σε έναν εσπευσμένο κύκλο νοθειών και μεθοδεύσεων για την αλλοίωση των συσχετισμών δύναμης, στα οποία επιδίδονται οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας επισημαίνοντας τα εξής:

“Ξεκίνησαν τα «μαγειρέματα» οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου του.

Το Σάββατο 21/9/19 και την Κυριακή 22/9/19 διενεργήθηκαν οι “εκλογές” στο Συνδικάτο Υπαλληλικού Προσωπικού Πάσης Φύσεως Αυτοκινητιστών Ελασσόνας:

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ξεπερνάει κάθε όριο παρατυπίας καθώς κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών μέλη της ΔΑΣ – ΕΚΕ διαπίστωσαν ότι:

– Δεν υπήρξε κοινοποίηση στον τύπο για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και δεν πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου από την οποία έπρεπε να εκλεγούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

-Την πρώτη μέρα οι εκλογές πραγματοποιούνταν χωρίς εφορευτική επιτροπή, ενώ τη δεύτερη μέρα των εκλογών ως δια μαγείας εμφανίστηκε.

Μάλιστα, όταν αντιπρόσωποι της ΔΑΣ την δεύτερη μέρα των εκλογών πήγαν στο Εργατικό Κέντρο, η δικηγόρος-δικαστική αντιπρόσωπος κάλεσε την αστυνομία για να «βάλει σε τάξη» το μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και εκπρόσωπο της ΔΑΣ!!!

Και όλα αυτά παραμονές της απεργίας που είχαν προκηρύξει για τις 24 Σεπτέμβρη δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που γίνονται παρατυπίες από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της Ελασσόνας, είναι το γεγονός ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του συγκεκριμένου σωματείου το 2016, μέλος της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο νυν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας(Σ.Ι.Τ.Υ.Ε), Κιτσιούλης Στέλιος, οποίος ήταν και τότε μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ι.Τ.Υ.Ε.!!!

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πρωτοφανή. Το εν λόγω σωματείο όπως και πολλά άλλα, είναι ανύπαρκτο -άφαντο από τους τόπους δουλειάς και το ελέγχει η πλειοψηφούσα παράταξη του ΕΚΕ, ένα από τα παραμάγαζα του εργοδοτικού συνδικαλισμού για να βγάζει αντιπρόσωπους στο ΕΚΕ νοθεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους πραγματικούς συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό έγινε παρέμβαση στην δικηγόρο που διενεργούσε τις εκλογές και κατατέθηκε ένσταση κατά της διαδικασίας αυτής από εκλεγμένο συνδικαλιστή της ΔΑΣ.

Δεν αποτελούν για μας έκπληξη οι πρακτικές αυτές. Επιβεβαιώνονται και από αυτές τις αρχαιρεσίες οι καταγγελίες της ΔΑΣ στα Συνέδρια της ΓΣΕΕ για τον εκφυλισμό και τη νοθεία που επιδιώκουν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές για να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κρατάνε τους εργαζόμενους μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις στο άρμα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Τέτοιες διαδικασίες αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της νέας κυβέρνησης που στο “όνομα της πάταξης των εκφυλιστικών διαδικασιών” επιδιώκει το επόμενο διάστημα να περάσει το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο που στόχο έχει το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μην επιτρέψουν τέτοιες εκφυλιστικές διαδικασίες, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους ώστε να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από αυτά τα βαρίδια της αναξιοπιστίας και του εκφυλισμού. Να παλέψουμε για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ