ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Βελτιώνει κατά πολύ τη συγκοινωνία από και προς τα Τρίκαλα

Ο νέος, ολοκληρωμένος, περιφερειακός της Λάρισας  που φέρνει πιο κοντά την πόλη με τα Τρίκαλα και διευκολύνει αφάνταστα όσους θέλουν να κινηθούν μεταξύ ΠΑΘΕ και Εγνατίας εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το δήμαρχο Λαρισαίων, παρουσία αιρετών της αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων

και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Το τμήμα του περιφερειακού που εγκαινιάστηκε είναι μήκους 1,56 χλμ. και συνδέεται με το ήδη ολοκληρωμένο κομμάτι του περιφερειακού στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 11,68 εκ. € και υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Με το συγκεκριμένο έργο όπωε υποστήριξε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός αποφορτίζεται η πόλη της Λάρισας από τον μεγάλο όγκο αυτοκινήτων το οποίο καθημερινά την επιβάρυνε και πλέον η πόλη της Λάρισας γίνεται πιο ασφαλής, ενώ δίνεται λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα που αφορούσε το κυκλοφοριακό. Παράλληλα με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η γρήγορη και η επίσης ασφαλής διέλευση των Τρικαλινών, αλλά και των επισκεπτών της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίοι κινούνται προς Θεσσαλονίκη και προς τα γειτονικά παράλια της Λάρισας και της Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενος στόχος της περιφέρειας είναι να συνδεθεί το συγκεκριμένο κομμάτι με το νέο τμήμα από τη Μάνδρα μέχρι τη Λάρισα που ήδη ξεκινάει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οπότε με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου θα μιλάμε για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα ξεκινάει από την Καλαμπάκα και θα καταλήγει στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ