Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Ενωσης Γονέων Λάρισας με αφορμή τις συλλήψεις μαθητών στο 7ο ΕΠΑΛ 

Καταδικάζουμε την επέμβαση των αστυνομικών στο υπό κατάληψη 7ο ΕΠΑΛ και καταγγέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, την προσαγωγή μαθητών στο αστυνομικό τμήμα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι με πρόσχημα την «παραβατικότητα» δικαιολογείται η επέμβαση της αστυνομίας στο σχολείο. Να τονίσουμε ότι τα προβλήματα των σχολείων πρέπει να λύνονται από την ίδια τη σχολική κοινότητα με την ανάλογη υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια  στιγμή που η  κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική –μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς- ζούμε με :

  • τραγικές ελλείψεις προσωπικού,
  • με συμπτύξεις τμημάτων με αποτέλεσμα τα 27άρια και 28άρια
  • με ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή , σε καθηγητές και βιβλία.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα  προβλήματα, επιστρατεύει την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους μαθητές (όχι μόνο του συγκεκριμένου σχολείου) τακτική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο στόχος της κυβέρνησης ολοφάνερος. Να δείξει τη πυγμή της απέναντι στο κίνημα. Δόγμα της το “νόμος και τάξη”.

Δεν είδαμε τόσο καιρό καμία ανάλογη ευαισθησία για τις χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω των κενών, για την έλλειψη χρημάτων,  για τα ακατάλληλα κτίρια.

Δεν είδαμε καμία εισαγγελική δίωξη σε αυτούς που μας στερούν τη μόρφωση.

Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί απαντάμε με τον αγώνα μας απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, απέναντι στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζει τη ζωές μας.

Ο αγώνας μας είναι κοινός για :

  • Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν
  • Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους
  • Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια
  • Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές
  • Για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ