ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ 25ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»

Μαγικές στιγμές αναμένεται να ζήσει το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας στο 25ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας «Παναγιώτης Παπαθανασίου» που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019,

στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ με αφορμή τις πλούσιες εκδηλώσεις παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη τύπου στο ΔΩΛ.

«Τηρούμε την υπόσχεσή μας να τιμήσουμε τη μνήμη του αείμνηστου χορωδού Π. Παπαθανασίου, με τη Λάρισα, έχοντας μακρά και σπουδαία παράδοση στη χορωδιακή μουσική, συνεχώς να εξελίσσεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας εξαίροντας το έργο και την προσφορά του Π. Παπαθανασίου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

«Τιμούμε τον αείμνηστο Λαρισαίο χορωδό με το να συνεχίσουμε τη δουλειά που αυτός ξεκίνησε, σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή 7 καταξιωμένων χορωδιών», σημείωσε ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας Απ. Δήμου, ενώ σε μια διοργάνωση «που δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες του Π. Παπαθανασίου» αναφέρθηκε και ο διευθυντής του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου.

Κλείνοντας ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΣΛ Χρ. Κτιστάκης έκανε γνωστό πως το Φεστιβάλ, με τη συμβολή και την οικονομική στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, αναμένεται να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ όπως ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το 2021 θα είναι αφιερωμένη στα 90χρονα από την ίδρυση του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας.

Την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελούν οι: Απόστολος Αλεξίου, Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Μυρτώ Παπαθανασίου, Διεθνής Σοπράνο Λυρικού Θεάτρου
Χρήστος Κτιστάκης, Διευθυντής Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΜΣΛ, ενώ το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

1η Συναυλία – Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 8:00 μ.μ.
Συμμετέχουν: Ανδρική Χορωδία Μ.Σ.Λ., Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ, Örebro Chamber Coir (σκανδιναβικές συνθέσεις).
Αριθμημένες θέσεις: Είσοδος 5 ευρώ

2η Συναυλία – Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 11:30 π.μ.
Συμμετέχουν: Rosarte Children & Youth Choir, Μικτή Χορωδία Δ.Ω.Λ., INDONNATION
Αριθμημένες θέσεις: Είσοδος ελεύθερη

3η Συναυλία – Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 8:00 μ.μ.
Συμμετέχουν: Χορωδία Ιονίου Πανεπιστημίου, Örebro Chamber Coir (κλασικές συνθέσεις)
Αριθμημένες θέσεις: Είσοδος 5 ευρώ

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια για τις 3 συναυλίες του 25ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ «Παναγιώτης Παπαθανασίου» διατίθενται στο ισόγειο του Ωδείου καθημερινά 11:00 -13:00 και 18:00 -20:00.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ