ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα στην οποία γίνεται λόγος για τραγικές ελλείψεις και προβλήματα στα σχολεία

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων, αλλά και κάθε γονέα πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη με αφορμή τα προβλήματα αιχμής των σχολείων.

Αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας και κοινοποίηση αυτών στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 14:00. Καλούνται και οι σύλλογοι γονέων που δε συμμετείχαν στη σύσκεψη να παρευρεθούν στη συνάντηση με τα δικά τους αιτήματα.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και απαριθμώντας τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκαν ως πιο κύρια να αναφέρουμε τα παρακάτω:

τραγικές  ελλείψεις εκπαιδευτικών (περίπου 80 εκπαιδευτικούς στην ΠΕ και 50 στη ΔΕ), την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι για να καλύψουν τα κενά.

μεγάλες ελλείψεις ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή

υπερπληθή τμήματα (27άρια και 28άρια)

ανάγκες για δημιουργία τμημάτων ένταξης

απουσία φύλαξης στις σχολικές εγκαταστάσεις

ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, με κοντέινερ σε αυλές σχολείων, με νηπιαγωγεία που δε χωράνε νήπια και προνήπια και  προτείνεται στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε άλλα νηπιαγωγεία, ακόμη και σε άλλη συνοικία, την ίδια ώρα που  υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και τεχνίτες άνεργοι για να φτιάξουν ασφαλείς σχολικές υποδομές.

απουσία αντισεισμικού ελέγχου σε μεγάλο αριθμό  σχολικών κτιρίων και απαρχαιωμένα κτίρια

πολλές φορές έλλειψη ή πλημμελής καθαριότητα λόγω μειωμένου προσωπικού

η πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων

Για όλα τα παραπάνω έγινε λεπτομερής καταγραφή και εκτός από τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αποφασίστηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τους Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ, καθώς και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη δημοτική αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ