Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με τη συντονιστική της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η φετινή χρονιά στην εκπαίδευση ξεκινά με την αισιοδοξία ότι επιτέλους μπαίνουμε οριστικά στο δρόμο της αναβάθμισης της παιδείας μας. Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει από τα πρώτα της βήματα την υψηλή προτεραιότητα που δίδει στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ελπίζουμε ότι σύντομα χρόνιες παθογένειες που βασανίζουν τον εκπαιδευτικό χώρο θα αποτελούν παρελθόν, και σταδιακά θα αναδύεται ένα σχολείο των υψηλών επιδόσεων, της επιβράβευσης της αριστείας, της ανοιχτής και, παράλληλα, βαθιάς γνώσης που θα διαμορφώνει υπεύθυνους πολίτες. Ο ρόλος που καλούνται να παίξουν οι καθηγητές σε αυτή την προσπάθεια είναι οπωσδήποτε καταλυτικός, και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στο ακέραιο. Ωστόσο, και εκ μέρους της πολιτείας πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη ευαισθησία για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, και είμαι βέβαιος ότι αυτή θα επιδειχθεί στο βαθμό που επιβάλλεται». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε σε θέματα αποσπάσεων και αναπληρωτών. Όπως επισημάνθηκε, τα χρονίζοντα και τρέχοντα ζητήματα πρέπει να λύνονται, προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης, και οι προτάσεις πρέπει να επικοινωνούνται ώστε να ενδυναμώνεται η προοπτική για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Σταμάτης Μαλάκος, η γραμματέας κ. Κωνσταντίνα Πατσή και τα μέλη κ.κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, Θανάσης Φούντας, Νίκος Καρκαλής και Κώστας Κοντσιώτης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ