ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

H πληροφορία που έφερε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης αρχικά για δύο νεκρούς, μία γυναίκα και ένα μωρό, φαίνεται πως εξαγρίωσε τους πρόσφυγες που ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Η φωτιά που ξέσπασε στις περίπου 16.45 προκάλεσε πανικό στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Επιβεβαίωση για μία νεκρή – Περιφέρουν το νεκρό μωρό οι πρόσφυγες

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μυτιλήνης επιβεβαίωσε την πληροφορία για μία νεκρή γυναίκα ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι υπάρχουν άλλοι δύο νεκροί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πρόσβαση των αρχών στο σημείο, για να παραλάβουν το νεκρό βρέφος είναι αδύνατη, λόγω της αντίστασης των προσφύγων και μεταναστών.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς, ενώ αναμένεται ότι θα φτάσουν ενισχύσεις και από την Αθήνα.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης το απανθρακωμένο πτώμα της γυναίκας

Το απανθρακωμένο πτώμα της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Ανακοινώθηκε ότι η μεταφορά της σορού έγινε από ιδιώτη, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Πανικός στον καταυλισμό

Στον καταυλισμό επιχείρησαν δύο οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο Ihab Abassi, στο σημείο της φωτιάς στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια επικρατεί πανικός με τους πρόσφυγες να τρέχουν φωνάζοντας.

Επίσης τον καταυλισμό πνίγουν μαύροι καπνοί, ενώ εκτός από την πυροσβεστική στη Μόρια σπεύδει και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και δείχνουν πανικόβλητους πρόσφυγες να τρέχουν να σωθούν, φωνάζοντας.

Στη Μόρια με C-130 δύο διμοιρίες MAT και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Δύο διμοιρίες που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ αναχώρησαν για την Μυτιλήνη με C-130. Στη Μόρια μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, μία έξω και μία μέσα στο κέντρο. Συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο, περίπου 400 μέτρα μακριά από το Κέντρο και έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση. Είκοσι λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά σε οικίσκο μέσα στο κέντρο, ο οποίος καταστράφηκε ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε άλλους παρακείμενους οικίσκους.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της τάξης και υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί για θύματα από την πυρκαγιά.

  

altsantiri.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ