ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ, ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Στο χορό των καταλήψεων μπήκαν από το πρωί της Δευτέρας και περιφερειακά σχολεία του νομού, καθώς κινητοποιήσεις καταγράφονται στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Πυργετού, όπως και σε σχολεία της Ελασσόνας.

Στον Πυργετό οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη ενημερώνοντας τη διεύθυνση για τα αιτήματά τους (ελλείψεις και θέματα καθαριότητας), ενώ όπως τους έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του σχολείου βάση νόμου και για τη συμπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα μειωθούν κατά μία μέρα τόσο η 5νθήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου όσο και η 3ήμερη της Α’ και Β’ τάξης.

«Σαφώς και δεν πρόκειται για “τιμωρητική” αντίδραση, ωστόσο τηρούμαι τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω της κινητοποίησης», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους μαθητές, που αξίζει να σημειωθεί πως προστάτευσαν την κινητοποίησή τους, αφού στο χώρο δεν καταγράφηκε το παραμικρό από άποψης ζημιών.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση υπό κατάληψη βρίσκονται το 5ο και 8ο Λύκειο Λάρισας, το ΕΠΑΛ Ελασσόνας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Βερδικούσιας και Καλλιθέας Ελασσόνας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ