ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ευθείες βολές του φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)

Εικόνες εγκατάλειψης δίπλα στην κοίτη του Πηνειού και σε χώρο που από το 2012 είχε διαμορφωθεί σε «πάρκο σκύλων» προκαλούν για μια ακόμη φορά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων, ενώ με ανάρτησή του το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. στρέφει τα βέλη του κατά της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένου αντιδημάρχου

περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

Χορτάρια, κατεστραμμένες βρύσες, απουσία κάδων απορριμμάτων και πρόχειρα κρεμασμένες σακούλες σκουπιδιών, παντελής έλλειψη γαντιών συλλογής περιττωμάτων των ζώων από τη σχεδόν κατεστραμμένη εγκατάσταση είναι μερικά μόνο από τα όσα επισημαίνονται, ενώ αίσθηση- στην ούτως ή άλλως περιορισμένη έκταση- προκαλούν οι εικόνες από τεράστιες σωληνώσεις, όπως και η έλλειψη νερού και σκιάς στο πάρκο.

Οι φιλόζωοι, δίνοντας τη δική τους απάντηση για τη χρήση του γηπέδου beach volley από τους ιδιοκτήτες ζώων, επιμένουν στην αναμόρφωση του χώρου του πάρκου σκύλων αλλά και του γηπέδου και στην υλοποίηση σχετικών προεκλογικών υποσχέσεων, ενώ σε ανάρτησή τους επισημαίνουν τα εξής:

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται…
αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων αισθάνεται μάλλον περήφανος για το θέαμα που παρουσιάζει το γνωστό γηπεδάκι beach volley στο ποτάμι (παραθέτουμε φωτογραφίες πλήρους εγκατάλειψης) και στρέφεται 2η φορά κατά ιδιοκτητών ζώων, οι οποίοι δεν έχουν άλλο επαρκή περιφραγμένο χώρο να αφήσουν τα ζώα τους να παίξουν και απειλεί με μηνύσεις και αστυνομία για την παρανομία χρήσης του εν λόγω χώρου. Επιπλέον με επιδεικτικό τρόπο υποδεικνύει στους ιδιοκτήτες ζώων το περίφημο dog park το οποίο και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκαταλελειμμένου υπαίθριου χώρου και ακατάλληλου προς χρήση.
Κύριοι του Δήμου Λαρισαίων προεκλογικά συζητήσαμε εκτενώς με το Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα. Να σας θυμίσουμε ότι και οι ιδιοκτήτες ζώων είναι δημότες αυτής της πόλης με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους πολίτες. Η συνεχής αντιμετώπιση από τον ίδιο δημοτικό άρχοντα ως πολιτών 2ης κατηγορίας θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλά ένα ατυχές γεγονός.
Εμείς είμαστε εδώ και απλά περιμένουμε να δούμε να πραγματοποιούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις….
Σημείωση: Για να απαντήσουμε επίσης στον αντιδήμαρχο, το γηπεδάκι δεν έπαψε να χρησιμοποιείται από τους πολίτες γιατί για 2 ώρες την ήμερα μπαίνουν σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους μέσα, οι οποίοι είναι ίσως οι μόνοι που φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου όχι μόνο από τα περιττώματα αλλά και από τα σκουπίδια. Έπαψε να χρησιμοποιείται λόγω των εικόνων εγκατάλειψης που σας παρουσιάζουμε. Για τον ίδιο προφανώς λόγο αλλά και γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές έπαψε να χρησιμοποιείται και το dog park”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ