Ο ΕΟΦ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΛΑΚΡΑ

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για ένα φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, διότι «δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Μάλιστα, ο ΕΟΦ προτρέπει τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φάρμακο για την τριχόπτωση και, αν περιέλθει στην κατοχή τους, να τον ενημερώσουν άμεσα!

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL “HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH”.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συγκεκριμένο Rogain κατά της τριχόπτωσης:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει ότι το προϊόν Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL “HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH”, συσκευασία τριών φιαλών σε σπρέι με περιεχόμενο 60 g/φιάλη” το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά με σκοπό την θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα από τον Ε.Ο.Φ. Επί πλέον στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ