ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ‘‘ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ’’ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μετά από τέσσερις πολύ επιτυχημένες χρονιές το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας ξεκινά τη λειτουργία του και στο Δήμο Ελασσόνας με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Ελασσόνας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Ελασσόνας (πρώην σφαγεία) και η συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν. Οι εγγραφές στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Ελασσόνας (Χρ. Βλαχοδήμου 1 )

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ζωής μπορείτε να επιλέξετε τμήματα σε διάφορες ώρες και ημέρες της εβδομάδας από 5 διαφορετικά θεματικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και 5 θεματικά εργαστήρια για ενήλικες.

Τα Θεματικά Εργαστήρια είναι τα εξής:

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών : Θεατρική Παιδεία

Για νέους από 12 έως 18 ετών: Δημιουργική Γραφή – Φωτογραφία – Θεατρική Παιδεία – Mixtape -Ραδιοφωνική Εκπομπή

Για ενήλικες: Δημιουργική Γραφή – Πολιτισμός και Ιστορία – Εθελοντισμός –  Φωτογραφία

Όλα τα εργαστήρια αξιοποιούν τα οφέλη της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης αναδεικνύοντας θεματικές που σχετίζονται άμεσα με την πρωτογενή πρόληψη (επικοινωνία, αυτοεκτίμηση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, εξαρτήσεις, διαφορετικότητα, διαχείριση συγκρούσεων, σχολικός εκφοβισμός και επιθετικότητα, εφηβεία κ.α). Αξίζει να αναφερθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής έχει ανακηρυχτεί ως καλή πρακτική πρωτογενούς πρόληψης σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι βραβευμένο με  το ευρωπαϊκό βραβείο πρόληψης POMPIDOU 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Ελασσόνας Τηλ:24930 25440.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ