Α. ΒΑΓΕΝΑ: ΉΜΑΣΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ «ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ» ΚΑΚΩΝ ΜΑΝΤΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Ήμασταν δυστυχώς «προάγγελοι» κακών μαντάτων, όταν πριν λίγες μέρες με σχετικό μας άρθρο (24/9/19), λέγαμε ότι το προσφυγικό θέμα είναι τεράστιο, πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και προπαγάνδα, όπως τόσα χρόνια έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση.

Χτες, με τα γεγονότα στη Μόρια, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας μια μητέρα πρόσφυγας, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα άτυχο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του από διερχόμενο φορτηγό παίζοντας μέσα σε ένα χαρτόκουτο.

Και αναρωτιόμαστε που είναι η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης; Μήπως τελικά με το «Επιτελικό Κράτος», που με τόσες τυμπανοκρουσίες αναγγέλθηκε από τη ΝΔ, όπως και με τους πανηγυρισμούς τους για το πόσο έτοιμοι ήταν να αναλάβουν την εξουσία, εννοούσαν την κατάληψη καίριων και κομβικών θέσεων εξουσίας (ΕΥΠ, Υπουργεία, ΕΡΤ), όπως κάνουν τα συγκεντρωτικά καθεστώτα, χωρίς να υπάρχει τελικά οργανωμένο σχέδιο διακυβέρνησης;

Πραγματική δύναμη, δεν είναι να διώχνεις τους πρόσφυγες από καταλήψεις σπιτιών στα Εξάρχεια. Αυτό είναι επίδειξη δύναμης. «Τζάμπα μάγκας» που λέμε… Πραγματική δύναμη είναι να λύνεις με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα τα προβλήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε για τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια. Λυπούμαστε ειλικρινά για την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά πολύ περισσότερο λυπούμαστε για αυτή την ανείπωτη τραγωδία, όπου μια μάνα, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας, έχασε τη ζωή της με αυτό τον τραγικό τρόπο και ένα παιδί συνθλίφθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού την ώρα που έπαιζε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ