ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος ο Λαρισαίος Νίκος Πουτσιάκας

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου το 15ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Το συνέδριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς σε αυτό κυριάρχησε η συναίνεση στο σύνολο, σχεδόν, των θεμάτων που το απασχόλησαν.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συνεχίζουν σταθερά τον αγώνα τους ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τις αρχές της πολιτικής οικολογίας και επιδιώκοντας μία δημιουργική ανασυγκρότηση.

Η εποχή που διανύουμε, με τα τόσο κρίσιμα οικολογικά ζητήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο, απαιτεί ένα ισχυρό οικολογικό πράσινο κόμμα το οποίο θα διατυπώσει τις απαιτούμενες προτάσεις και θα αγωνιστεί για την αντιμετώπιση τους.

Αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια για προσέγγιση συγγενικών χώρων, φίλων και παλαιών συνοδοιπόρων, καθώς και νέων μελών από τους κινηματικούς χώρους και την κοινωνία των πολιτών, κυρίως της νεολαίας, και για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή διαλόγου.

Επιβεβαιώθηκε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η βούληση και η απόφαση για αυτόνομη λειτουργία του κόμματος, η οποία απορρέει, εκτός των άλλων, από την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της πράσινης προοπτικής με τρόπο διακριτό και ανεξάρτητο.

Το Συνέδριο, τέλος, εξέλεξε τα προβλεπόμενα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου, (https://ecogreens.gr/ps/) το οποίο με τη σειρά του εξέλεξε τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα οποία είναι τα παρακάτω:

Βέμης Μανώλης (Συντονιστής)

Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Κατερίνα (Συν-εκπρόσωπος)

Πουτσιάκας Νίκος (Συν-εκπρόσωπος)

Γκανούλης Φίλιππος

Καλπίας Άρης

Πάσχου Εύα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ