ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής ΚΙΝΑΛ ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, διαβιβάζοντας συνημμένα, με ημερομηνία 24/9/2019, Υπόμνημα της Ομάδας Γονέων Νηπίων Λάρισας,  σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία των Ολοήμερων Προγραμμάτων

Νηπιαγωγείων, ειδικά στα εκτός Αθήνας δημόσια νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, οι γονείς των εν λόγω νηπίων αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, που προκύπτουν από το ωράριο του ολοήμερου προγράμματος που ολοκληρώνεται στις 16:00. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι γονείς που εργάζονται με διακεκομμένο ωράριο (επίσημο ωράριο καταστημάτων και γραφείων της πόλης της Λάρισας) διακόπτουν την εργασία τους στις 14:30 και είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις 17:30. Άλλη μία παράμετρος που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη είναι ότι το Πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώνεται στις 15:00. Ως εκ τούτου γονείς που έχουν παιδιά και στο Δημοτικό Σχολείο αντιμετωπίζουν ένα χρονικό κενό ανάμεσα στις 15:00 και στις 16:00. Για τους παραπάνω λόγους είναι εξαιρετικά άβολο να αναμένουν τόση ώρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους, πράγμα που ίσως εξυπηρετεί μόνο γονείς που εργάζονται με συνεχές ωράριο και δεν έχουν παραπάνω από 1 παιδιά.

Η βουλευτής Λάρισας θεωρώντας ότι το όλο θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί με έναν σωστότερο προγραμματισμό, ζητά από την κ. Κεραμέως να επιληφθεί του ζητήματος και να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων γονέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ